Politika privatnosti

1. PODACI O VODITELJU OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Adresa web stranice: http://eduplaner.com. Adresa obrasca za naručivanje proizvoda: https://airtable.com/app1PJHXARN9pqldt/pag0e7ZFxet0G8kuf/form

MB Assist, obrt za usluge i trgovinu, vl. Martina Baus

Adresa: Miševečka ulica 3B, Zagreb

Broj telefona: 091 5465 646

E-mail: martina@mbassist.hr

2. KATEGORIJE I VRSTE OSOBNIH PODATAKA KOJE OBRAĐUJEMO

Putem obrazaca za narudžbu i anketnih obrazaca prikupljamo i obrađujemo sljedeće osobne identifikatore (zajednički osobni podaci):

  • Ime i prezime
  • E-mail adresa
  • Broj telefona
  • Naziv poslovnog subjekta
  • Kućna adresa
  • Dob pojedinca
  • Spol
  • IP adresa ili naziv domene računala putem kojeg su pojedinci posjetili Vašu web stranicu

Prikupljamo i obrađujemo sljedeće osobne podatke koji se percipiraju kao osjetljivi podaci: Osobni identifikacijski broj.

3. PRAVNI TEMELJI, SVRHE OBRADE OSOBNIH PODATAKA i  ROKOVI ČUVANJA

U svrhu sklapanja kupoprodajnog ugovora obrađujemo Vaše podatke (ime i prezime, adresa, naziv poslovnog subjekta, OIB, e-mail adresa) koje ćemo čuvati 11 godina, u skladu s računovodstvenim, poreznim ili drugim važećim propisima Republike Hrvatske. Obrađujemo Vaše osobne podatke (podatci potrebni za dostavu) kako bismo ispunili zakonske obveze u skladu s propisima koje ćemo čuvati 2 godine. Na temelju našeg legitimnog interesa obrađujemo Vaše osobne podatke (e-mail adresa, spol, podatke o radnom mjestu i godinama radnog staža) koje ćemo čuvati 2 godine. Obrađujemo Vaše osobne podatke (e-mail adresa, broj telefona) na temelju Vaš privole i čuvamo ih 5 godina ili do povlačenja iste. Bez obrade Vaših osobnih podataka nismo u mogućnosti sklopiti ugovor s Vama. Nakon što više ne trebamo Vaše podatke, sigurno ćemo uništiti ili odložiti Vaše podatke. Brisanjem iz evidencije u kojoj se nalaze, mi ćemo izbrisati Vaše podatke ili ih anonimizirati.

4. TEHNIČKE I ORGANIZACIJSKE MJERE ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Proveli smo stroge sigurnosne mjere kako bismo smanjili rizik od povrede i zlouporabe Vaših osobnih podataka, kao što su neovlašteno otkrivanje i neovlašten pristup Vašim podacima. Oprema/prostori na kojima pohranjujemo osobne podatke nalaze se u sigurnom okruženju s ograničenim fizičkim pristupom (tj. zaključanom sobom). Koristimo snažne lozinke i druge mjere za zaštitu osobnih podataka (kao što su enkripcija i pseudonimizacija). Samo ovlaštena osoba ima pristup osobnim podacima, a predmet obrade smo regulirali našim podzakonskim aktima. Redovito organiziramo edukacije o zaštiti osobnih podataka za naše zaposlenike kako bismo ih informirali o njihovim obvezama koje proizlaze iz pravnog okvira za zaštitu podataka te kako bismo podigli svijest o zaštiti osobnih podataka u našoj organizaciji.

5. VAŠA PRAVA

Pravo na pristup osobnim podacima Imate pravo na pristup svojim osobnim podacima koje obrađujemo o Vama i možete zatražiti detaljne informacije osobito o njihovoj svrsi obrade, o vrsti/kategorijama osobnih podataka koji se obrađuju uključujući i uvid u svoje osobne podatke, o primateljima ili kategorijama primatelja te o predviđenom razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni. Pristup osobnim podacima može biti ograničen samo u slučajevima propisanim pravom Unije ili našim nacionalnim zakonodavstvom odnosno kada se takvim ograničenjem poštuje bit temeljnih prava i sloboda drugih.

Pravo na ispravak osobnih podataka Imate pravo zatražiti ispravljanje ili dopunjavanje osobnih podataka ako Vaši podaci nisu točni, potpuni i ažurni. Da biste to učinili, pošaljite nam zahtjev. Napominjemo kako je u zahtjevu potrebno specificirati što konkretno nije točno, potpuno ili ažurno i u kojem smislu bi navedeno trebalo ispraviti.

Pravo na brisanje Imate pravo tražiti brisanje osobnih podataka koje se na Vas odnose ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta: Vaši osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhu u koje smo ih prikupili ili obradili; povukli ste privolu na kojoj se obrada temelji u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (a) ili člankom 9. stavkom 2. točkom (a) i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu; uložili ste prigovor na obradu svojih osobnih podataka u skladu sa člankom 21. stavkom 1. Opće uredbe o zaštiti podataka te ako ne postoje naši jači legitimni razlozi za obradu; osobni podaci nezakonito su obrađeni; osobni podaci moraju se brisati radi poštivanja pravne obveze iz prava Unije ili prava države kojoj podliježe voditelj obrade, osobni podaci prikupljeni su u vezi s ponudom usluga informacijskog društva iz članka 8. stavka 1.

Pravo na prigovor Ako se osobni podaci obrađuju na temelju legitimnog interesa ili u svrhe direktnog marketinga možete podnijeti prigovor protiv takve obrade.

Pravo na prenosivost osobnih podataka Imate pravo zaprimiti svoje osobne podatke koje ste prethodno pružili voditelju obrade, u strukturiranom obliku te u uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu. Imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez ometanja od strane voditelja obrade kojem su osobni podaci pruženi, ako se obrada provodi automatiziranim putem i temelji na privoli ili ugovoru.

Navedena prava nisu primjenjiva u mjeri u kojoj je obrada nužna: radi ostvarivanja prava na slobodu izražavanja i informiranja; radi poštovanja pravne obveze kojom se zahtijeva obrada u pravu Unije ili pravu države članice kojem podliježe voditelj obrade ili za izvršavanje zadaće od javnog interesa ili pri izvršavanju službene ovlasti voditelja obrade; u svrhe arhiviranja u javnom interesu, u svrhe znanstvenog ili povijesnog istraživanja ili u statističke svrhe u skladu s člankom 89. stavkom 1. u mjeri u kojoj je vjerojatno da se pravom iz stavka 1. može onemogućiti ili ozbiljno ugroziti postizanje ciljeva te obrade; ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva. Ako se obrada osobnih podataka temelji na privoli, možete je povući u bilo kojem trenutku. Za povlačenje privole kontaktirajte nas na: martina@mbassist.hr, 091 5465 646, 10000 Zagreb. Svoja prava možete ostvariti besplatno. Na Vaš zahtjev odgovorit ćemo za mjesec dana.

6. PRIMATELJI PODATAKA/KATEGORIJA PRIMATELJA, PRIJENOS PODATAKA U TREĆE ZEMLJE I AUTOMATIZIRANO DONOŠENJA ODLUKA 

Vaše podatke dijelimo sa sljedećim primateljima kako bismo vam pružili naše usluge. Osobne podatke dijelimo s dobavljačima trećih strana i drugim pružateljima usluga koji obavljaju funkcije ili usluge u naše ime i prema našim uputama kako bismo vam naše usluge učinili dostupnima. To uključuje:

  • Tvrtke za dostavu
  • Domaćini web-mjesta

Vaše osobne podatke možemo otkriti trećim stranama kao što su tijela za sprječavanje prijevara i tijela za provedbu zakona kako bismo poštovali naše zakonske obveze. Utvrdili smo pravne osnove za otkrivanje vaših osobnih podataka gore navedenim trećim stranama i sklopili smo ugovore s našim dobavljačima (izvršiteljima obrade) koji reguliraju obradu Vaših osobnih podataka (u skladu s člankom 28. Opće uredbe o zaštiti podataka).

7.  KORIŠTENJE KOLAČIĆA

Na našim službenim internetskim stranicama koriste se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj (server), putem kojeg davatelj usluge pristupa Internetu (ISP) prikazuje web stranicu.

8.  PRAVO NA PODNOŠENJE  PRITUŽBE U VEZI OBRADE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Ako imate pitanja, nejasnoća ili pritužbi vezano za to kako koristimo i obrađujemo Vaše osobne podatke, možete nam poslati upit/pritužbu na martina@mbassist.hr. Imate pravo podnijeti pritužbu i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka: Agencija za zaštitu osobnih podataka, Selska cesta 136, Zagreb, email: azop@azop.hr

9. PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Politiku privatnosti redovito ažuriramo kako bi ista bila točna i ažurna te zadržavamo pravo promjene sadržaja iste ako smatramo da je to nužno. O svim izmjenama i dopunama biti ćete pravovremeno informirani putem naše internetske stranice u skladu s načelom transparentnosti.

Zadnje ažuriranje: 17.05.2024.